Volkswagen представи малкия си кросоувър

на
Категории: Авто новини

Моделът T-Cross се оказа на размери като Nissan Jukе Компанията Volkswagen представи най-малкия кросоувър в гамата си. Той ще се казва T-Cross.

Автомобилът е построен на модулната платформа MQB, като дължината му е 4110 мм. Така T-Cross е с 54 мм по-дълъг от хечбека Polo, с когото дели едно шаси. В същото време той е със 120 мм по-къс от кросоувъра T-Roc и с 380 мм по-къс от Tiguan.
Разстоянието между двете оси е 2563 мм, което е със 114 мм по-малко от Tiguan. По този начин VW T-Cross като размери се оказва почти същият като Nissan Juke, при който дължината е 4135 мм, а разстоянието между двето си 2530 мм.Предните седалки са поставени на височина 597 мм над пътя, а задните – на 652 мм.

В кросоувъра пасажерите седят с 100 мм по-високо от тези в Polo. Задните седалки могат да бъдат изместени със 140 мм напред, като по този начин пространството в багажника се увеличава от 385 до 455 литра. При свален втори ред седалки обемът на товарния отсек се увеличава до 1281 литра.Всички версии на най-малкия кросоувър на Volkswagen са с предно предаване. Моделът ще се предлага с два 3-цилиндрови бензинови турбомотора с обем 1,0 литър, които развиват 95 и 115 к.с. 

Ще има и вариант с 1,5-литров бензинов двигател със 150 к.с. Дизелът е само едни – 1,6-литров, развиващ 95 к.с. В зависимост от версията кросоувърът ще бъде оборудван с 5-и или 6-степенна механична скоростна кутия, или със 7-степенна роботизирана трансмисия с два съединителя.В оборудването на новия модел са включени светодиодни фарове, електронен приборен панел, мултимедиен комплекс с 8-инчов екран и 4 USB-порта, адаптивен круиз-контрол, безкабелно зарядно за смартфони, 300-ватова аудиоисистема Beats, система за превключване на светлините от къси на дълги, функция за следене на мъртвите зони и система, предупреждаваща за опасност от челен сблъсък.В Германия цените на VW T-Cross стартират от 17 900 евро. Производството на кросоувъра ще става в завода в Испания, където се сглобява и Polo.