НОВИНИ

на

В света на автомобилите съществуват безброй модели и марки, впечатляващи с иновации и стил. Днес обаче ще ви разкажем за нещо съвсем нетипично и изключително – автомобил, който се издига над останалите и се отличава с уникалността си. В тази статия ще се съсредоточим върху единствения по рода си автомобил, който съчетава красота, изкуство и природа – Citroen 2 CV от дърво.

Този колекционерски автомобил не просто се отличава с изящния си дизайн, но представлява и върхово произведение на изкуството и инженерството.

Сред безбройните модели на Citroen 2 CV, един особен екземпляр изпъква с изключителния си дизайн – купето е направено изцяло от дърво. Това невероятно творение е дело на изкуството на дърводелеца Мишел Робилард, който започва проекта през 2011 година и завършва работата по него през 2016 година, след над 5 хиляди часа отдадени на създаването му.

Ситроен от дърво

Кога започва всичко…

Оригиналната кола е произведена през 1955 година, но е регистрирана две години по-късно. Независимо от времето, изминало от тогава, автомобилът е изминал едва 6 хиляди километра. За да запази автентичния дух на 2 CV, създателят му решава да замени двигателя с по-мощен от модел, произведен през 1966 година. Такъв ход гарантира, че купето не би станало тежко и променено в сравнение с оригинала. И наистина се оказва, че колата е само 15 килограма по-тежка от първоначалната версия.

Изключителната уникалност на това творение се отразява и в интериора, който също е изцяло от дърво. В процеса на създаване са използвани различни видове дървесина, включително круша, ябълка и орех. Всеки елемент от интериора излъчва елегантност и природна красота, които допълват усещането за нестандартност на автомобила.

Сегашният собственик на това впечатляващо творение има една голяма мечта – да постави нов рекорд за най-скъпо продаден Citroen 2 CV. В момента рекордът принадлежи на модел, продаден за 176 000 евро. Дали това ще се случи, ще стане ясно на 4 юни, когато е насрочен търгът за тази изключителна кола.

на

Имате ли нужда от някои полезни съвети за това как да запазите своя автомобил чист и добре изглеждащ? Ето няколко прости, но ефективни начина да поддържате колата си в добро състояние и да и осигурите безупречен външен вид.

Редовно измиване

Един от най-лесните начини да запазите автомобила си чист е редовно да го измивате. Измиването на автомобила премахва праха, мръсотията и петната, които могат да се натрупат върху външната му повърхност. За целта използвайте подходяща автокозметика – специални почистващи продукти и меки гъби или кърпи, за да избегнете надраскване на боята.

Грижа за интериора

Не пренебрегвайте интериора на автомобила си. Редовното премахване на праха и мръсотията от седалките, таблото, подовете и другите повърхности ще запази колата ви свежа и чиста. Използвайте мляко за табло и други почистващи препарати, специално предназначени за интериора на автомобила.

Мляко за табло

Поддържайте чисти прозорците и огледалата

Прозорците и огледалата на автомобила са важни за безопасността и видимостта. Почиствайте ги редовно с подходящи почистващи препарати, за да премахнете насъбралата се мръсотия. Не забравяйте и вътрешната страна на прозорците, която често се замъглява.

Защитете боята

За да запазите боята на превозното си средство в отлично състояние, нанесете екстериорна вакса за автомобил или защитен слой след измиване. Това ще предпази боята от вредното въздействие на UV лъчите и други замърсявания. Постоянната защита ще осигури по-дълготрайна свежест и блясък на автомобила ви.

Поддържайте чисти гумите, джантите и фаровете

Джантите и гумите също играят важна роля за външния вид на автомобила. Почиствайте ги редовно, за да премахнете камъчета, кал и мръсотия, които могат да се натрупат. Използвайте подходящи почистващи продукти и четки, за да почистите джантите и да поддържате гумите в добро състояние. Използвайте полиращ спрей за гуми и възстановяващ спрей за фарове, както и специален препарат за джанти.

Комплект за възстановяване на фарове

Избягвайте консумацията на храна и напитки в автомобила

Един от най-лесните начини да запазите интериора на автомобила чист е да избягвате консумацията на храна и напитки в него. Това ще намали риска от разливане и замърсяване на седалките и подовете.

Редовна поддръжка и обслужване

Редовното обслужване на автомобила е от съществено значение не само за неговата функционалност, но и за поддържането му чист. Редовните прегледи и смяна на масло, филтри и други компоненти ще гарантират, че автомобилът ви функционира оптимално и няма ненужни замърсявания.

Запомнете, че поддържането на автомобила чист е не само въпрос на естетика, но и отразява грижата ви за него. Чистият автомобил ще създаде по-приятно преживяване за вас и пътниците ви, както и ще запази стойността на автомобила в дългосрочен план.
Ако желаете професионална помощ и съвети за поддръжка на вашия автомобил, можете да се обърнете към нашия екип. Опитните ни консултанти са на разположение, за да ви предоставят качествени услуги и да ви помогнат в избора на подходящата автокозметика и автоаксесоари.

на

Днес ще ви разкажем кои са най-често търсените автоаксесоари, които е добре задължително да присъстват в автомобила ви. Независимо от това дали търсите нови идеи за подобряване на колата си или просто искате да удължите живота и, тук ще откриете най-важните автоаксесоари, с които трябва да разполагате.

Стелки за коли

мокетни стелки за коли

Един от най-важните автоаксесоари за всяка кола, стелките за кола предпазват пода на колата от замърсявания и износвания. Отличават се с високо качество на материалите, дизайна и лесното им почистване. Може да избирате между гумени и мокетни стелки, в зависимост от сезона.

Тапицерия за кола

Удобна и здрава тапицерия за кола е необходимост за всеки автомобил. Тя предпазва седалките от износване и замърсяване, а също така допринася за комфорта на водача и пътниците. Можете да изберете между много различни материи и дизайни, които съответстват на вашите нужди и предпочитания.

Поставка за телефон за кола

Когато сте на път, е важно да ръцете ви да са свободни и да можете да виждате навигацията на телефона си. Поставката за телефон е удобен автоаксесоар, който ви позволява да закрепите телефона си на таблото на автомобила, на стъклото или на друго удобно място в интериора на колата.

Авариен комплект

Още един задължителен аксесоар за всеки автомобил. Аварийните комплекти включват инструменти, жилетка, кабели за стартиране и други необходими принадлежности, като например материали за първа помощ.

Парктроник система

парктроник система

Парктроник системата е един от най-удобните автоаксесоари за всяка кола, особено ако често паркирате на тесни места. Това е устройство, което помага да се избегнат наранявания на колата, като предупреждава за близостта на други обекти, когато паркирате.

Покривало за кола

Покривало за джип

Защитете автомобила си от неблагоприятните атмосферни условия, като се снабдите с покривало за кола. Това е един от най-добрите начини да предпазите колата си от вредни ефекти като слънчева светлина, дъжд, сняг, листа и други замърсявания.

Мрежа за багажник

Ако обичате да пътувате и използвате багажника на колата си, мрежата за багажник е много полезен автоаксесоар, който ви позволява да организирате и да предпазите вашите вещи по време на пътуване.

Зарядно за кола

зарядно за кола

Никога не бива да оставате без зареден телефон, докато сте на път. Зарядното за кола е един от най-полезните автоаксесоари, които могат да направят живота ви на пътя много по-лесен и удобен. Това устройство ви позволява да зареждате вашите мобилни устройства, като смартфони и таблети, докато сте в движение.

Зарядните за кола обикновено имат два или три USB порта, които ви позволяват да зареждате няколко устройства едновременно. Те са лесни за използване и са много удобни, когато сте на път и нямате достъп до електрически контакт.

Видеорегистратор за кола

Видеорегистраторът за кола е полезен автоаксесоар, който записва всичко, което се случва по време на шофирането ви. Това включва злополуки, нарушения на движението и други неща, които могат да се случат по пътя.

Подложки за седалки

Последното нещо, което искате да правите, е да се чувствате неудобно по време на шофиране. Подложките за седалки предоставят допълнителен комфорт и поддръжка на кръста и врата, което може да ви помогне да се чувствате по-удобно по време на дълги пътувания.

Това е нашият списък с Топ 10 автоаксесоари, които са задължителни за всяка кола. Не забравяйте, че вашият автомобил е важна инвестиция, която трябва да се предпазва и подобрява, за да ви предостави най-доброто шофиране и удоволствие от пътуването.

Оналайн магазин Аутомат София ЕООД разполага с голямо разнообразие от автопродукти и предлага висококачествено обслужване. Ако имате нужда от помощ при избора на правилния продукт за вас, опитните ни консултанти са винаги готови да ви помогнат.

Не пропускайте възможността да подобрите своя автомобил и да се погрижите за него с автоаксесоари от Аутомат София ЕООД. Открийте тук всичко, което ви е необходимо, за да се чувствате удобно и защитени на пътя.

на

В света на автомобилната индустрия постоянно се появяват нови технологии и иновации, които също така водят до модернизация на дизайна на автомобилите. През 2023 година очакваме да видим някои от най-интересните и модерни марки коли на пазара. В тази статия ще разгледаме топ 5 марки коли за 2023 година, които са водещи по отношение на иновативни технологии и модерен дизайн.

1.Tesla

Tesla е една от най-иновативните марки коли на пазара и очакваме да остане на върха и през 2023 година. Техните електрически автомобили са изключително ефективни и имат дълъг живот на батерията. Tesla също така е фокусирана върху автономните автомобили и очакваме да видим още напредък в тази област в близко бъдеще.

2. BMW

BMW е марка, която винаги се стреми към иновации и модерен дизайн. През 2023 година BMW ще представи нова серия от своите модели, които са напълно електрически и се отличават с елегантен дизайн и изключителна производителност. Освен това, BMW също разработва напреднали технологии за автономни автомобили.

3. Mercedes-Benz

Mercedes-Benz е марка, която се отличава с висококачествени материали и изискан дизайн. През 2023 година, те ще представят новата си серия от електрически автомобили, която обещава да бъде напълно иновативна и модерна. Моделите на Mercedes-Benz също разполагат с напреднали технологии за безопасност и удобство.

4. Toyota

Toyota е марка, която винаги се стреми да създава надеждни и ефективни автомобили. През 2023 година те ще представят нови модели, които ще са напълно електрически.

5. Шевролет

Американската марка Шевролет продължава да бъде един от лидерите в автомобилната индустрия. Техните автомобили са известни с високия им качествен стандарт и иновативни функции. През 2023 година, Шевролет ще представи няколко нови модела, включително нова версия на Corvette, която вече се очаква с нетърпение от феновете на марката.

В заключение, 2023 година ще бъде изключително вълнуваща за автомобилната индустрия, тъй като най-успешните марки в света продължават да инвестират в нови технологии и да представят най-новите си модели на пазара. Топ 5 марки коли за 2023 година, които трябва да следите, включват Тойота, Шевролет, Тесла, БМВ и Мерцедес-Бенц. Всички тези марки предлагат висококачествени автомобили, които са изключително ефективни, безопасни и удобни за управление. Необходимо е да се отбележи, че тези марки продължават да въвеждат иновативни функции в своите автомобили, като същевременно се стремят да намалят въглеродните емисии и да допринесат за по-чиста околна среда. Въпреки че конкуренцията е жестока, тези марки продължават да бъдат лидери в автомобилната индустрия и да задават тон за бъдещите тенденции в тази област.