Citroen 2 CV – уникалният автомобил от дърво отива на търг!

на
Категории: Авто новини

В света на автомобилите съществуват безброй модели и марки, впечатляващи с иновации и стил. Днес обаче ще ви разкажем за нещо съвсем нетипично и изключително – автомобил, който се издига над останалите и се отличава с уникалността си. В тази статия ще се съсредоточим върху единствения по рода си автомобил, който съчетава красота, изкуство и природа – Citroen 2 CV от дърво.

Този колекционерски автомобил не просто се отличава с изящния си дизайн, но представлява и върхово произведение на изкуството и инженерството.

Сред безбройните модели на Citroen 2 CV, един особен екземпляр изпъква с изключителния си дизайн – купето е направено изцяло от дърво. Това невероятно творение е дело на изкуството на дърводелеца Мишел Робилард, който започва проекта през 2011 година и завършва работата по него през 2016 година, след над 5 хиляди часа отдадени на създаването му.

Ситроен от дърво

Кога започва всичко…

Оригиналната кола е произведена през 1955 година, но е регистрирана две години по-късно. Независимо от времето, изминало от тогава, автомобилът е изминал едва 6 хиляди километра. За да запази автентичния дух на 2 CV, създателят му решава да замени двигателя с по-мощен от модел, произведен през 1966 година. Такъв ход гарантира, че купето не би станало тежко и променено в сравнение с оригинала. И наистина се оказва, че колата е само 15 килограма по-тежка от първоначалната версия.

Изключителната уникалност на това творение се отразява и в интериора, който също е изцяло от дърво. В процеса на създаване са използвани различни видове дървесина, включително круша, ябълка и орех. Всеки елемент от интериора излъчва елегантност и природна красота, които допълват усещането за нестандартност на автомобила.

Сегашният собственик на това впечатляващо творение има една голяма мечта – да постави нов рекорд за най-скъпо продаден Citroen 2 CV. В момента рекордът принадлежи на модел, продаден за 176 000 евро. Дали това ще се случи, ще стане ясно на 4 юни, когато е насрочен търгът за тази изключителна кола.