Новото Audi A4

на
Категории: Авто новини

Audi отпразнува 25-ия рожден ден на A4 с фейслифт и техническа модернизация на бестселъра. Моделът е с освежена външност, по-богато базово оборудване и мултимедийна система MMI от следващо поколение.

Екстрериорните промени са засегнали почти всеки панел от каросерията на обновената A-четворка. Фаровете на базовата версия са светодиодни, а срещу допълнително заплащане могат да се поръчат матрични.

Радиаторната решетка варира според различните модификации.
 
 
 
 
 
В стандартната версия има хоризонтални ламели, при allroad – вертикални, а в S4 приличат на пчелна пита.
 
 
 
 
Шайбата на новата мултимедия MMI, разположена досега на централния тунел, е заменена от 10.1-инчов сензорен екран с функция за разпознаване на човешка реч. Системата предлага достъп до широка палитра от онлайн услуги и може да комуникира с пътната инфраструктура.

Гамата от двигатели е изцяло електрифицирана. Двулитровите бензинови турбомотори с мощност 150, 190 и 245 к.с. и малките дизели са снабдени с 12-волтов стартер-генератор с ремъчно задвижване, а 3.0-литровият TDI и S4 – с електрически компресор и 48-волтова батерия.

Обновената S-четворка ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.8 секунди. Базовата бензинова версия със 150 коня ще се оборудва с ръчна трансмисия, а за останалите модификации ще се предлагат робот S tronic или осемстепенен автоматик